przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

800 g mała dynia hokkaido

200 g ZIEMNIAKI

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. CEBULA

1000 ml BULION

1 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt g PAPRYKA CZERWONA

4 szt g POMIDORY

25 ml g MLEKO KOKOSOWE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Dynię pokroić na kawałki, wyłożyć na blachę i piec przez 35 minut. Wyjąć ostudzić, obkroić ze skóry ( jeśli mamy Hokkaido nie trzeba obierać) .

Krok 2

Misa TC z ostrzem ultrablend zamykamy pokrywę ustawiamy obroty 10 start, przez otwór w pokrywie wrzucamy cebulę pokrojoną w ćwiartki , otwieramy zamiast noża wkładamy mieszadło i dodajemy oliwie program Wolne gotowanie P1 , po 2.5 min dodać starty czosnek

Krok 3

.Po skończeniu programu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kawałki upieczonej dyni oraz pozostałe przyprawy i produkty Program ZUPY P1., 5 min przed końcem dodać mleko kokosowe.