Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Do misy wlać 0,7 l wody. Koper włożyć do koszyka do gotowania na parze. Umieścić koszyk w misie i uruchomić program Steam na 15 minut.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
Po zakończeniu gotowania poczekać aż koper ostygnie i usunąć wodę z misy. Założyć ostrze tnące. Do misy włożyć wszystkie składniki i miksować przez 30 sekund przy prędkości 11. Korzystając ze szpatułki, zebrać krem ze ścianek na środek misy. Miksować przez kolejne 10 sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 3
Rozdzielić krem na szklaneczki i schłodzić przed podaniem. RADA: Do udekorowania kremu można odłożyć 10 g łososia i kilka plasterków kopru. Podawać z paluszkami chlebowymi lub na tostach.