Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Krem z białych warzyw

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 szt. gruszka

3 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 szt. CEBULA

300 g. seler

200 g. ZIEMNIAKI

200 g. PIETRUSZKA

1 szczypta SÓL

2 szczypta Pieprz biały

1 łyżka UPRAŻONE PESTKI DYNI

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szczypta GAŁKA MUSZKATOŁOWA

1 łyżka oliwy z pestek dyni

0.5 łyżeczka MIELONY IMBIR

2 łyżka SOK Z CYTRYNY

100 g. SEREK MASCARPONE

1000 ml. BULION WARZYWNY

1 szt. NATKA PIETRUSZKI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Zaczynamy od obrania i pokrojenia warzyw. Selera, ziemniaki i pietruszkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, gruszkę obieramy i kroimy na większe kawałki.

Krok 2

Do misy z mieszadłem dodajemy cebulę i oliwe. Wolne gotowanie P1,

Krok 3

Następnie do misy dorzucamy warzywa i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wolne gotowanie P1, czas 10 min,

Krok 4

Zmieniamy mieszadło na nóż Ultrablade, wlewamy bulion. Około 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę, mascarpone i sok z cytryny. Zupy P1

Krok 5

Zupę doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Zupę krem z białych warzyw posypujemy z wierzchu prażonymi pestkami, skraplamy olejem z pestek dyni i posypujemy świeżą natką pietruszki.