Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Zaczynamy od obrania i pokrojenia warzyw. Selera, ziemniaki i pietruszkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, gruszkę obieramy i kroimy na większe kawałki.
Krok 2
Do misy z mieszadłem dodajemy cebulę i oliwe. Wolne gotowanie P1,
Krok 3
Następnie do misy dorzucamy warzywa i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wolne gotowanie P1, czas 10 min,
Krok 4
Zmieniamy mieszadło na nóż Ultrablade, wlewamy bulion. Około 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę, mascarpone i sok z cytryny. Zupy P1
Krok 5
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Zupę krem z białych warzyw posypujemy z wierzchu prażonymi pestkami, skraplamy olejem z pestek dyni i posypujemy świeżą natką pietruszki.