Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej. Do misy z ostrzem ultrablade dodaj truskawki i cukier puder. Obroty 10, czas 40s,
Krok 2
Powstały sos przełóż do miseczki a misę umyj i osusz.
Krok 3
Do misy z mieszadłem dodaj połamaną na kostki czekoladę. Obroty 3, temp. 50C, czas 5 min
Krok 4
Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wybierz z niej miąższ i ziarenka. Zamień mieszadło na trzepaczkę/motylek. Do czekolady dodać mascarpone, jogurt i ziarenka wanilii. obroty 5, czas 1 min.
Krok 5
Przygotuj 4 szklanki. Słomkę ptysiową pokrusz na mniejsze kawałki i włóż do szklanek. Następnie nałóż gotowy krem i polej piure truskawkowym. Możesz udekorować tryskawkami i listkiem mięty.