Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Krem z białej czekolady z piure truskawkowym

recipe time 15 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

25 g. CUKIER PUDER

200 g. TRUSKAWKI

250 g. SEREK MASCARPONE

150 g. Gęsty jogurt naturalny

1 szt. LASKA WANILII

100 g. BIAŁA CZEKOLADA

100 g. słomka ptysiowa


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej. Do misy z ostrzem ultrablade dodaj truskawki i cukier puder. Obroty 10, czas 40s,

Krok 2

Powstały sos przełóż do miseczki a misę umyj i osusz.

Krok 3

Do misy z mieszadłem dodaj połamaną na kostki czekoladę. Obroty 3, temp. 50C, czas 5 min

Krok 4

Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wybierz z niej miąższ i ziarenka. Zamień mieszadło na trzepaczkę/motylek. Do czekolady dodać mascarpone, jogurt i ziarenka wanilii. obroty 5, czas 1 min.

Krok 5

Przygotuj 4 szklanki. Słomkę ptysiową pokrusz na mniejsze kawałki i włóż do szklanek. Następnie nałóż gotowy krem i polej piure truskawkowym. Możesz udekorować tryskawkami i listkiem mięty.