Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Truskawki umyj i oczyść z szypułek.
Krok 2
300 g truskawek umieść w misie wyposażonej w ostrze tnące. Miksuj przez 1 minutę przy prędkości 10. Masę truskawkową przełóż do innego naczynia.
Krok 3
Pozostałe 100 g truskawek pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w 4-5 łyżkach gorącej wody.
Krok 5
Śmietanę ubijaj w misie wyposażonej w trzepaczkę przez 4 minuty 30 sekund przy prędkości 6. Pod koniec ubijania przez otwór w pokrywie stopniowo dodawaj cukier.
Krok 6
Kontynuuj ubijanie przez 1 minutę, wlewając powoli sos z truskawek, a następnie ciepłą żelatynę.
Krok 7
Szpatułką wmieszaj delikatnie kawałki truskawek. Przygotowaną masę przełóż do miseczek i wstaw do lodówki na 2 godziny. RADA: Wierzch kremu można udekorować odrobiną świeżej, zmiksowanej masy truskawkowej i listkami mięty