Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do wyrabiania nalewamy olej, wrzucamy pokrojoną na ćwiartki cebulę oraz ząbki czosnku. Ustawiamy prędkość 6, czas 3 minuty i temperaturę 100°C.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 100
prędkość: 6
czas: 3
Krok 2
Po tym czasie dokładamy ziemniaki pokrojone na kilka części, odcedzoną kukurydzę, domową bulionówkę oraz przyprawy. Wszystko zalewamy wodą i ustawiamy program Soup1 na 20 minut.
program: Zupy - Kremy (P1)
Krok 3
Gdy zupa będzie zmiksowana na gładki krem, ustawiamy raz jeszcze prędkość 7 i czas ok 30 sekund. Włączamy i przez otwór w pokrywie wlewamy śmietankę. Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tak jak ja- z makaronem naleśnikowym.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 0