Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Śmietankę zagotowujemy w rondelku, wyłączamy ogień i dodajemy do niej połamaną czekoladę.
Krok 2
W międzyczasie, kiedy czekolada się topi, do misy z założonym motylkiem dodajemy cukier i żółtka. Ustawiamy na prędkość 8, czas 1 minuta.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 1
Krok 3
Mieszamy dobrze śmietanę z czekoladą, aż będzie całkiem roztopiona. Ustawiamy Tefal na prędkość 6, temperatura 80 stopni, czas 10 minut i powoli wlewamy czekoladę do żółtek. Kiedy dodamy całą zmniejszamy prędkość do 3 i zostawiamy.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 80
prędkość: 3
czas: 10
Krok 4
Gotowy mus przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na noc. W tym czasie zgęstnieje. Podajemy schłodzony z malinami.