przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

KREM CZEKOLADOWY DO SMAROWANIA

recipe time 20 min
recipe portion 5 porcji

180 g GORZKA CZEKOLADA

100 g MARGARYNA

200 ml SŁODZONE MLEKO SKONDENSOWANE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym mieszadłem umieścić margarynę. Topić przez 3 minuty przy prędkości 3 i temperaturze 70°C.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 70

prędkość: 3

czas: 3

Krok 2

Dodać kawałki czekolady i przez 5 minut miksować przy prędkości 3 przy temperaturze 45°C.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 45

prędkość: 3

czas: 5

Krok 3

Mieszadło zastąpić ostrzem do wyrabiania. Dodać mleko skondensowane i przez 30 sekund miksować przy prędkości 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30

Krok 4

Masę umieścić w słoiku i przechowywać w lodówce.

Krok 5

W misie z założonym mieszadłem umieścić margarynę. Topić przez 3 minuty przy prędkości 3 i temperaturze 70°C.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 70

prędkość: 3

czas: 3

Krok 6

Dodać kawałki czekolady i przez 5 minut miksować przy prędkości 3 przy temperaturze 45°C.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 45

prędkość: 3

czas: 5

Krok 7

Mieszadło zastąpić ostrzem do wyrabiania. Dodać mleko skondensowane i przez 30 sekund miksować przy prędkości 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30

Krok 8

Masę umieścić w słoiku i przechowywać w lodówce.