Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Namoczyć płatki żelatyny w zimnej wodzie.
Krok 2
W misie wyposażonej w trzepaczkę ubijać śmietanę przez 5 minut przy prędkości 7, następnie przełożyć do innego naczynia i odstawić do lodówki.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 5
Krok 3
Do misy wsypać kawę rozpuszczalną i cukier; mieszać przez 20 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 20
Krok 4
Dodać żółtka i mleko. Podgrzewać przez 5 minut w temperaturze 80°C przy prędkości 5.
program: manualny
temperatura: 80
prędkość: 8
czas: 5
Krok 5
Wymienić trzepaczkę na mieszadło. Odsączyć żelatynę i połączyć ją z kremem, mieszając przez 20 sekund przy prędkości 3.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 3
czas: 20
Krok 6
Ostudzić nieco, a następnie dodać bitą śmietanę i mieszać przez 10 sekund przy prędkości 4.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 4
czas: 10
Krok 7
Wlać krem do foremki i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Wyłożyć krem na talerzyk, obracając foremkę do góry dnem, a następnie udekorować deser bitą śmietaną.