Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Soczewicę wypłukać i ugotować w 2 szkl. wody 15 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu dodać przyprawy, wymieszać i zostawić do odparowania. W misie CC z nożem tnącym usmażyć pieczarki z cebulką i odrobiną masła bez nasadki aby odparowała woda. obr.3, temp. 100, czas 8 min.doprawić solą i pieprzem. Po usmażeniu nastawić obroty10 i czas 1 min.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 100
prędkość: 4
czas: 8
Krok 2
Dodać soczewicę, jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz zioła. Wszystko wymieszać.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 4
czas: 2
Krok 3
Formować małe kotlety obtaczać w jajku i bułce i usmażyć na większym ogniu na złoty kolor, Zioła można dodawać wedle uznania jak i przyprawy. Jeśli ktoś woli wersje fit można kotlety upiec 180 stopni ok. 30 minut. W trakcie należy sprawdzać.