przepisy

Kotlety mielone

recipe time 20 min
recipe portion 8 porcji

500 g SUROWA SZYNKA

1 szt. CEBULA

2 ząbek CZOSNEK

1 szt. kajzerka namoczona w mleku

125 ml MLEKO

1 trochę SÓL, CZARNY PIEPRZ

10 łyżka BUŁKA TARTA

125 ml OLEJ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Bułkę namaczamy w mleku ok 15 minut. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze cząstki i wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą i ząbkami czosnku umieszczamy w misie urządzenia z założonym ostrzem do wyrabiania. Zamykamy i uruchamiamy PULS na 2 minuty.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 2

Krok 2

Po tym czasie dodajemy namoczoną bułkę, sól oraz pieprz i uruchamiamy w trybie manualnym na 2 minuty, obroty 10. Z gotowego mięsa formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy w towarzystwie puree ziemniaczanego oraz ulubionej surówki.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 2