Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Bułkę namaczamy w mleku ok 15 minut. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze cząstki i wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą i ząbkami czosnku umieszczamy w misie urządzenia z założonym ostrzem do wyrabiania. Zamykamy i uruchamiamy PULS na 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 2
Po tym czasie dodajemy namoczoną bułkę, sól oraz pieprz i uruchamiamy w trybie manualnym na 2 minuty, obroty 10. Z gotowego mięsa formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy w towarzystwie puree ziemniaczanego oraz ulubionej surówki.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 2