przepisy

Konfitura z pigwy.

recipe time 80 min
recipe portion 8 porcji

1000 g Pigwa

400 g CUKIER

0,5 szt. SOK Z CYTRYNY

1 łyżeczka CYNAMON

2 szt. GOŹDZIKI

300 g WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pigwe umyc,nie obierac ,pokroic na kawałki wlożyc do misy C z nożem ultrablende ,wlac 300 g.wody ,30 s. Ob .10 potem zmienić na mieszadło

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 0

Krok 2

Zgarnąć kopystka ze ścianek, gotować 30 min. Tem.100 st. ( jak zacznie pryskac zmniejszyc do 90 C.) obroty 2

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 2

czas: 30

Krok 3

Później dodać resztę składników ,gotować jeszcze 45 min. 95 st. Ob.2 Gotowe do słoiczków i odwrócić do góry dnem na 15 m

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 95

prędkość: 2

czas: 30