Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek, komosę ryżową, przecier pomidorowy i zalać wodą w ilości dwa razy większej niż komosa. Doprawić solą i pieprzem. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy założonej w pokrywie zatyczce.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 3
Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać pomidory i delikatnie wymieszać szpatułką. Podawać udekorowane listkami bazylii.
Krok 5
RADA: Komosę ryżową można ugotować oddzielnie, a zioła i przyprawy dodać tuż przed podaniem. Smakuje znakomicie na zimno - jako składnik sałatki.