przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

KOMOSA RYŻOWA Z POMIDORAMI

recipe time 40 min
recipe portion 5 porcji

150 g KOMOSA RYŻOWA (QUINOA)

1 szt. CEBULA

50 ml OLIWA Z OLIWEK

200 g POMIDORY

100 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ BAZYLII

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek, komosę ryżową, przecier pomidorowy i zalać wodą w ilości dwa razy większej niż komosa. Doprawić solą i pieprzem. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy założonej w pokrywie zatyczce.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 3

Pomidory pokroić w drobną kostkę.

Krok 4

Po zakończeniu programu dodać pomidory i delikatnie wymieszać szpatułką. Podawać udekorowane listkami bazylii.

Krok 5

RADA: Komosę ryżową można ugotować oddzielnie, a zioła i przyprawy dodać tuż przed podaniem. Smakuje znakomicie na zimno - jako składnik sałatki.