Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do naczynia TC z założonym mieszadłem wlewamy śmietankę, 1 łyżeczkę cukru waniliowego oraz cukier trzcinowy. Uruchamiamy na 5 minut, obroty 3, temp. 100°C. Po upływie 3 minut dodajemy mleko kokosowe przez otwór w pokrywie, a pół minuty przed końcem czasu dajemy żelatynę i zwiększamy obroty do 5. Masę rozlewamy do szklaneczek (pucharków) i studzimy.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 3
czas: 5
Krok 2
Brzoskwinie wraz z sokiem z puszki przekładamy do naczynia TC z założonym nożem ultra blade. Dodajemy cukier waniliowy oraz sok z limonki. Uruchamiamy na 5 minut, obroty 6, temp. 100°C. Po upływie pierwszej minuty zamieniamy ostrze na mieszadło, a w ostatniej minucie dodajemy przez otwór 1 łyżeczkę żelatyny. Przestudzone owoce wykładamy na całkowicie zastygniętą panna cottę. Chłodzimy kilka godzin w lodówce.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 100
prędkość: 6
czas: 5