przepisy

Kokosowo brzoskwiniowa panna cotta

recipe time 10 min
recipe portion 5 porcji

1 puszka BRZOSKWINIE

1 szt. SOK Z 1 LIMONKI

2 łyżeczka CUKIER WANILIOWY

2 łyżeczka ŻELATYNA

200 g MLEKO KOKOSOWE

150 ml ŚMIETANA 30%

50 g cukier trzcinowy


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do naczynia TC z założonym mieszadłem wlewamy śmietankę, 1 łyżeczkę cukru waniliowego oraz cukier trzcinowy. Uruchamiamy na 5 minut, obroty 3, temp. 100°C. Po upływie 3 minut dodajemy mleko kokosowe przez otwór w pokrywie, a pół minuty przed końcem czasu dajemy żelatynę i zwiększamy obroty do 5. Masę rozlewamy do szklaneczek (pucharków) i studzimy.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 3

czas: 5

Krok 2

Brzoskwinie wraz z sokiem z puszki przekładamy do naczynia TC z założonym nożem ultra blade. Dodajemy cukier waniliowy oraz sok z limonki. Uruchamiamy na 5 minut, obroty 6, temp. 100°C. Po upływie pierwszej minuty zamieniamy ostrze na mieszadło, a w ostatniej minucie dodajemy przez otwór 1 łyżeczkę żelatyny. Przestudzone owoce wykładamy na całkowicie zastygniętą panna cottę. Chłodzimy kilka godzin w lodówce.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 100

prędkość: 6

czas: 5