Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Przed rozpoczęciem gotowania kaszę jaglaną należy przepłukać gorącą wodą, lub przelać na gęstym sitku wrzątkiem. Ewentualnie można też podprażyć kaszę jaglaną na patelni do czasu aż zacznie wydzielać orzechowy zapach. Zapobiegnie to gorzkiemu posmakowi w gotowej potrawie.
Krok 2
Do misy urządzenia wkładamy ostrze Ultrablade, wlewamy 500 ml mleka kokosowego i wsypujemy kaszę jaglaną. Ustawiamy:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 95
prędkość: 4
czas: 18
Krok 3
Po ugotowaniu dodajemy do misy pozostałe 200 ml mleka kokosowego, dodajemy 2 banany połamane na mniejsze kawałki i ustawiamy:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 4
Gotową jaglankę rozlewamy do miseczek, misę wraz z ostrzem myjemy i przygotowujemy sos żurawinowy.
Krok 5
W misie umieszczamy Ultrablade. Do misy wkładamy żurawinę (może być mrożona, ja najczęściej mam właśnie taką), wsypujemy cukier i wlewamy sok malinowy. Ustawiamy
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 95
prędkość: 4
czas: 3
Krok 6
Jak już większość żurawiny się rozpadnie, to miksujemy resztę na sos:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 7
Gotowym sosem polewamy jaglankę. Smacznego.