przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Kluski dyniowe

recipe time 35 min
recipe portion 2 porcje

250 g puree z pieczonej dyni hokkaido

1 szt. JAJKO

200 g MĄKA PSZENNA

1/2 łyżeczka SÓL

300 ml passaty pomidorowej

1/2 szt. PAPRYKA CZERWONA

1 łyżka świeżego siekanego majeranku

1 szt. CEBULA

2 szt. ZĄBKI CZOSNKU

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z nożem do ciasta dajemy dyniowe puree z jajkiem, solą i 1/2 części mąki. Obroty 8 przez otwór w pokrywie dodajemy mąkę po trochu do uzyskania konsystencji pozwalającej nam na uformowanie z masy wałka- powinna nie kleić się do rąk ale być możliwie puszysta i miękka. Z masy uformowanej w wałeczki wycinamy kluski i gotujemy je 2-3 minuty do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 4

Krok 2

Sos:w misie CC z mieszadłem program wolne gotowanie P1 dodajemy oliwy i szklimy na niej posiekaną cebulę i czosnek.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz majeranek program wolne gotowanie P1 ,

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Następnie dodajemy passatę pomidorową i doprawiamy solą i pieprzem temp 90,obroty 3 czas 10 min . Kluseczki podajemy polne sosem.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 90

prędkość: 3

czas: 10