Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z nożem do ciasta dajemy dyniowe puree z jajkiem, solą i 1/2 części mąki. Obroty 8 przez otwór w pokrywie dodajemy mąkę po trochu do uzyskania konsystencji pozwalającej nam na uformowanie z masy wałka- powinna nie kleić się do rąk ale być możliwie puszysta i miękka. Z masy uformowanej w wałeczki wycinamy kluski i gotujemy je 2-3 minuty do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 4
Krok 2
Sos:w misie CC z mieszadłem program wolne gotowanie P1 dodajemy oliwy i szklimy na niej posiekaną cebulę i czosnek.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz majeranek program wolne gotowanie P1 ,
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Następnie dodajemy passatę pomidorową i doprawiamy solą i pieprzem temp 90,obroty 3 czas 10 min . Kluseczki podajemy polne sosem.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 90
prędkość: 3
czas: 10