Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 szt. jajko rozbełtane

200 g mielonej wołowiny

200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w drobną w kostkę

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

100 g ugotowanego ryżu

1 pęczek posiekanej świeżej kolendry

1 łyżka oleju roślinnego

1 szt. cebula, pokrojona w drobną kostkę

1 szt. ząbki czosnku, drobno posiekane

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

1 łyżeczka suszonego oregano

400 g krojonych pomidorów

1 szt. cukinia, pokrojona w kostkę

100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki

1/2 szt. zerwonej papryki, pokrojonej w kostkę

1 szczypta sól, pieprz i cukier do smaku


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Włącz piekarnik i ustaw go na 200°C. W większej misce wymieszaj wszystkie składniki na klopsiki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia, uformuj dłońmi klopsiki o średnicy około 2-3 cm i ułóż je na blaszce tak by siebie nie dotykały. Włóż klopsiki do piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż przestaną być surowe w środku.

Krok 2

Do misy TCC wyposażonej w mieszadło wlej olej, wsyp cebulę i czosnek, uruchom program P1 slow cook na 3 minuty.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Następnie dodaj resztę składników sosu i włącz program P2 slow cook na 25 minut. Po sygnale dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wyjmij klopsiki z piekarnika, wmieszaj je do sosu i podawaj!

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)