Krok 1
Mleko i drożdże i miękkie masło pokrojone w kostkę umieścić w misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Podgrzewać przez 3 minuty przy prędkości 5 i temperaturze 40°C.
Krok 2
Dodać żółtka, mąkę, sól, 40 g cukru, wanilię, owoce kandyzowane, migdały, skórkę pomarańczową. Uruchomić program Pastry P1
Krok 3
Po 40 minutach ciasto wyjąć i przełożyć do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką blaszki.
Krok 4
Przykryć ściereczką i na 2 godziny odstawić do wyrośnięcia.
Krok 5
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i piec przez 40 minut, do suchego patyczka.
Krok 6
Lukier: Podczas robienia lukru nie zakładamy korka w pokrywie. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania dodać białka i miksować przez 30 sekund przy prędkości 6. Dodać resztę cukru i miksować przez 15 minut przy prędkości 5, pod koniec dodać sok z cytryny. Pędzelkiem posmarować ostudzony keks, pozostawić do wyschnięcia.