Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szynkę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, posypujemy delikatnie solą i zostawiamy na 30 min. Kaszę wsyp do koszyczka i przelej zimną wodą.
Krok 2
Do misy z ostrzem ultrablade dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartki. Obroty 11, czas 40 s
Krok 3
Zmień nóż na mieszadło, szpatułką zsuń cebulę z brzegów misy. Dodaj do misy olej. Wolne gotowanie P1 ,czas 8 min,
Krok 4
Dodaj do misy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wolne gotowanie P1, czas 2 min,
Krok 5
Następnie dodaj przyprawy i mięso. Wolne gotowanie P1, czas 15 min,
Krok 6
Powtórz poprzedni krok. Wolne gotowanie P1, czas 15 min,
Krok 7
Dodaj do misy passata, suszone pomidory oraz 250 ml bulionu. Pamiętaj o założeniu korka w pokrywie. Wolne gotowanie P2, temp. 100C, czas 45 min,
Krok 8
Do misy dodaj 200 ml bulionu. Włóż koszyczek z kaszą i zamknij pokrywę. Wolne gotowanie P2, temp. 100 c, czas 45 min, Sprawdź czy mięso jeśli jest twarde wydłuż czas gotowania. Dopraw solą i pieprzem wg swojego smaku, zmieszaj sos szpatułką.
Krok 9
Podawaj z kaszą i surówką z marchewki lub kiszonym ogórkiem.