Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Kasza z gulaszem z szynki wieprzowej z suszonymi pomidorami.

recipe time 120 min
recipe portion 3 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

200 g. KASZA BULGUR

600 g. szynka wieprzowa surowa

2 szt. CEBULA

3 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1/2 łyżeczka KMINEK MIELONY

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka pieprzu ziołowego

1 łyżeczka BAZYLIA SUSZONA

1/2 łyżeczka TYMIANEK SUSZONY

1/2 łyżeczka PAPRYKA OSTRA MIELONA

2 łyżka PAPRYKA SŁODKA MIELONA

100 g. SUSZONE POMIDORY

400 g. PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

250 ml. BULION

2 łyżka OLEJ

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

200 ml. BULION


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szynkę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, posypujemy delikatnie solą i zostawiamy na 30 min. Kaszę wsyp do koszyczka i przelej zimną wodą.

Krok 2

Do misy z ostrzem ultrablade dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartki. Obroty 11, czas 40 s

Krok 3

Zmień nóż na mieszadło, szpatułką zsuń cebulę z brzegów misy. Dodaj do misy olej. Wolne gotowanie P1 ,czas 8 min,

Krok 4

Dodaj do misy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wolne gotowanie P1, czas 2 min,

Krok 5

Następnie dodaj przyprawy i mięso. Wolne gotowanie P1, czas 15 min,

Krok 6

Powtórz poprzedni krok. Wolne gotowanie P1, czas 15 min,

Krok 7

Dodaj do misy passata, suszone pomidory oraz 250 ml bulionu. Pamiętaj o założeniu korka w pokrywie. Wolne gotowanie P2, temp. 100C, czas 45 min,

Krok 8

Do misy dodaj 200 ml bulionu. Włóż koszyczek z kaszą i zamknij pokrywę. Wolne gotowanie P2, temp. 100 c, czas 45 min, Sprawdź czy mięso jeśli jest twarde wydłuż czas gotowania. Dopraw solą i pieprzem wg swojego smaku, zmieszaj sos szpatułką.

Krok 9

Podawaj z kaszą i surówką z marchewki lub kiszonym ogórkiem.