Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Karkówkę oczyść, umyj i osusz. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Włóż do pojemnika, zalej cydrem. Wstaw do lodówki na co najmniej 4-5 godzin (najlepiej na całą noc).
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 200ºC.
Krok 3
Kapustę odciśnij i pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w misie z założonym mieszadłem. Dodaj białe wino, liście laurowe i ziele angielskie, dopraw do smaku solą i pieprzem. Uruchom program Slow Cook P2 przy temperaturze 100ºC na 20 minut.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Karkówkę wyjmij z marynaty. Mięso wyłóż na blachę z wysokim brzegiem i obłóż przygotowaną kapustą kiszoną i jabłkami pokrojonymi w ćwiartki.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC, a po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 150ºC.
Krok 6
Dolej do naczynia 250 ml gorącej wody i piecz jeszcze 2 godziny 15 minut.