przepisy

Kapuśniak

recipe time 50 min
recipe portion 6 porcji

750 g KAPUSTA KISZONA

2 szt. MARCHEWKA

1 szt. CEBULA

4 szt. ZIEMNIAKI

0,5 kg WĘDZONE ŻEBERKA

250 g KIEŁBASA WIEJSKA

2 łyżka domowa kostka rosołowa warzywna

1 trochę SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 łyżka OLEJ

1 l WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę kroimy na ćwiartkę i przekładamy do misy TC z założonym ostrzem ultra blade. Zakładamy koszyczek i siekamy przez ok 15 sekund na obrotach 10. Zgarnąć z boków łopatką i jeśli chcemy drobniej- powtórzyć czynność siekania.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 0

Krok 2

Ostrze ultra blade zastępujemy mieszadłem. Dodajemy olej, pokrojoną w plastry kiełbaskę i podsmażamy razem przez 3 minuty w temp. 130°C., obroty 3.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 130

prędkość: 3

czas: 3

Krok 3

Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, domową bulionetkę, wędzone żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i zalewamy wszystko wodą. Włączamy program Soup 2. 20 minut przed końcem czasu dodajemy przepłukaną z kwasu kapustę i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)