Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę kroimy na ćwiartkę i przekładamy do misy TC z założonym ostrzem ultra blade. Zakładamy koszyczek i siekamy przez ok 15 sekund na obrotach 10. Zgarnąć z boków łopatką i jeśli chcemy drobniej- powtórzyć czynność siekania.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0
Krok 2
Ostrze ultra blade zastępujemy mieszadłem. Dodajemy olej, pokrojoną w plastry kiełbaskę i podsmażamy razem przez 3 minuty w temp. 130°C., obroty 3.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 3
czas: 3
Krok 3
Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, domową bulionetkę, wędzone żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i zalewamy wszystko wodą. Włączamy program Soup 2. 20 minut przed końcem czasu dodajemy przepłukaną z kwasu kapustę i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)