Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Natrzyj kaczkę porządnie, także wewnątrz solą i pieprzem, włóż do kaczki pomarańczę, trochę estragonu i oregano i zepnij wykałaczkami. Zawiń ją w folię spożywczą i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce
Krok 2
W misie TC wyposażonej w mieszadło umieść wino, sok pomarańczowy, miód, musztardę i resztę ziół i uruchom program P1 Slow Cook na 3 minuty.
Krok 3
Włącz piekarnik i ustaw go na 220 °C. Ułóż kaczkę piersiami do dołu na ruszcie umieszczonym nad blaszką. Włóż do piekarnika i piecz przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 °C, odwróć kaczkę, polej sosem i piecz przez kolejne 1 1/2 do 2 godzin (w zależności od wielkości), polewając sosem z blaszki od czasu do czasu. Po upieczeniu powinna być miękka i rumiana. Podawaj z ulubionymi dodatkami.