przepisy

Jajka faszerowane pieczoną cukinią.

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje

5 szt. Jajka na twardo

1/2 szt. CEBULA

1 łyżka MASŁO

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 łyżeczka OLIWA Z OLIWEK

1/2 szt. CUKINIA

1 łyżeczka TYMIANEK

4 łyżka TARTY PARMEZAN

4 łyżka listki natki pietruszki

2 łyżka MAJONEZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj obraną cebulę, pokrojoną na ćwiartki. Obroty 10, czas 20s Zbierz łopatką cebulę ze ścianki misy.

Krok 2

Ostrze tnące zamień na mieszadło, dodaj masło i oliwę. Slow cook P1, obroty 3,temp 130C, czas 5 minut.

Krok 3

Dodaj startą na tarce nieobraną cukinię oraz tymianek. Slow cook P1, obroty 3,temp 130C, czas 10 minut.

Krok 4

Jajka przetnij na połówki, wyjmij żółtka.

Krok 5

Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade . Dodaj posiekaną natkę pietruszki, żółtka, majonez i dopraw solą i pieprzem. obroty 8, czas 50s

Krok 6

Nałóż do wgłębień w białkach otrzymaną masę i ułoż na półmisku, udekorujposiekaną natką.