Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wlać 0,7 l wody, umieścić jaja w koszyku do gotowania na parze i uruchomić program Steam na 20 minut. Po zakończeniu gotowania poczekać aż jajka i misa ostygną.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
Do misy z założoną trzepaczką dodać żółtko, musztardę i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Ustawić mieszanie przy prędkości i stopniowo dolewać olej. Gdy majonez będzie już gotowy, zatrzymać urządzenie.
Krok 3
Przekroić jaja na pół. Żółtka przełożyć do innego naczynia, a białka ułożyć na talerzu. Rozgnieść żółtka widelcem i dodać majonez. Wymieszać farsz i wypełnić nim białka jajek. Jajka faszerowane podawać udekorowane szczypiorkiem. RADA: Można również dodać 1 łyżkę tuńczyka z puszki lub szynkę.
Krok 4
Do misy wlać 0,7 l wody, umieścić jaja w koszyku do gotowania na parze i uruchomić program Steam na 20 minut. Po zakończeniu gotowania poczekać aż jajka i misa ostygną.
program: Gotowanie na parze
Krok 5
Do misy z założoną trzepaczką dodać żółtko, musztardę i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Ustawić mieszanie przy prędkości i stopniowo dolewać olej. Gdy majonez będzie już gotowy, zatrzymać urządzenie.
Krok 6
Przekroić jaja na pół. Żółtka przełożyć do innego naczynia, a białka ułożyć na talerzu. Rozgnieść żółtka widelcem i dodać majonez. Wymieszać farsz i wypełnić nim białka jajek. Jajka faszerowane podawać udekorowane szczypiorkiem. RADA: Można również dodać 1 łyżkę tuńczyka z puszki lub szynkę.