przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

JAJKA FASZEROWANE

recipe time 30 min
recipe portion 5 porcji

6 szt. DUŻE JAJA

1 szczypta SZCZYPIOREK

1 szt. ŻÓŁTKO

1 łyżeczka MUSZTARDA

1 łyżeczka BIAŁY OCET

150 ml OLEJ

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wlać 0,7 l wody, umieścić jaja w koszyku do gotowania na parze i uruchomić program Steam na 20 minut. Po zakończeniu gotowania poczekać aż jajka i misa ostygną.

program: Gotowanie na parze

Krok 2

Do misy z założoną trzepaczką dodać żółtko, musztardę i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Ustawić mieszanie przy prędkości i stopniowo dolewać olej. Gdy majonez będzie już gotowy, zatrzymać urządzenie.

Krok 3

Przekroić jaja na pół. Żółtka przełożyć do innego naczynia, a białka ułożyć na talerzu. Rozgnieść żółtka widelcem i dodać majonez. Wymieszać farsz i wypełnić nim białka jajek. Jajka faszerowane podawać udekorowane szczypiorkiem. RADA: Można również dodać 1 łyżkę tuńczyka z puszki lub szynkę.

Krok 4

Do misy wlać 0,7 l wody, umieścić jaja w koszyku do gotowania na parze i uruchomić program Steam na 20 minut. Po zakończeniu gotowania poczekać aż jajka i misa ostygną.

program: Gotowanie na parze

Krok 5

Do misy z założoną trzepaczką dodać żółtko, musztardę i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Ustawić mieszanie przy prędkości i stopniowo dolewać olej. Gdy majonez będzie już gotowy, zatrzymać urządzenie.

Krok 6

Przekroić jaja na pół. Żółtka przełożyć do innego naczynia, a białka ułożyć na talerzu. Rozgnieść żółtka widelcem i dodać majonez. Wymieszać farsz i wypełnić nim białka jajek. Jajka faszerowane podawać udekorowane szczypiorkiem. RADA: Można również dodać 1 łyżkę tuńczyka z puszki lub szynkę.