Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy TC z ostrzem do ciasta wlewamy mleko, cukier, drożdże temp 40, obroty 5 czas 2 min
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 40
prędkość: 5
czas: 2
Krok 2
Dodajemy pozostałe produkty i program pastry P2 Jagody mieszamy z cukrem i 1 łyżką bułki tartej lub mąki ziemniaczanej. Ciasto krótko wyrobić i podzielić na 16 części. Każdą część rozwałkować i na środek ciasta dać farsz jagodowy. Ciasto zlepić i uformować w ulubiony kształt. Gotowe jagodzianki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do podwojenia objętości na 30 minut. Wyrośnięte jagodzianki piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni – ok. 20 minut. Zimne jagodzianki polukrować lub posypać cukrem pudrem.
program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)