Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Jagodzianki drożdżowe.

recipe time 100 min
recipe portion 16 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

500 g MĄKA PSZENNA

25 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

1 szczypyta SÓL

250 ml MLEKO

1 szt. JAJKO

80 g ROZTOPIONE MASŁO

80 g CUKIER

10 g CUKIER WANILIOWY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy TC z ostrzem do ciasta wlewamy mleko, cukier, drożdże temp 40, obroty 5 czas 2 min

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 40

prędkość: 5

czas: 2

Krok 2

Dodajemy pozostałe produkty i program pastry P2 Jagody mieszamy z cukrem i 1 łyżką bułki tartej lub mąki ziemniaczanej. Ciasto krótko wyrobić i podzielić na 16 części. Każdą część rozwałkować i na środek ciasta dać farsz jagodowy. Ciasto zlepić i uformować w ulubiony kształt. Gotowe jagodzianki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do podwojenia objętości na 30 minut. Wyrośnięte jagodzianki piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni – ok. 20 minut. Zimne jagodzianki polukrować lub posypać cukrem pudrem.

program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)