Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 szt. PŁATKI OWSIANE szklanka

9 szt. daktyle

5 łyżka WIÓRKI KOKOSOWE

1 łyżka GORZKIE KAKAO

1 łyżka olej kokosowy

180 g KASZA JAGLANA

250 ml MLEKO KOKOSOWE

250 ml WODA

6 szt. daktyle suszone

1 puszka MLECZKO KOKOSOWE

100 g daktyle suszone

1 łyżka masło orzechowe

100 ml MLEKO KOKOSOWE

1 porcja FISTASZKI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Przygotowanie spodu: Daktyle (8 szt) zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut.

Krok 2

Do misy miksera zakładamy ostrze ultra blade. Wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i kakao. Następnie dodajemy odsączone daktyle (wodę zostawiamy) oraz rozpuszczony olej kokosowy. Dolewamy 3-4 łyżki wody po parzeniu daktyli. Ustawiamy obroty:12 czas: 3 minuty. Powinna powstać klejąca masa z widocznymi płatkami owsianymi.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 3

Gotową masę przekładamy do foremki i wyrównujemy. Wsadzamy do lodówki.

Krok 4

Przygotowanie masy jaglanej: Kaszę jaglaną przepłukujemy porządnie wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Następnie kaszę jaglaną przekładamy do garnuszka i zalewany napojem kokosowym i wodą. Dodajemy daktyle (6 sztuk). Wsypujemy szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza wciągnie cały płyn. Ostawiamy na 15 minut.

Krok 5

Do misy miksera zakładam ostrze ultra blade. Dodajemy ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną (razem z daktylami), oraz gęstą część mleczka kokosowego z puszki. Ustawiamy obroty:12 (pulsy) czas: 2 minuty.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 2

Krok 6

Następnie ustawiamy obroty: 12 czas: 3 minuty. Gotową masę wykładamy na schłodzony spód. Umieszczamy jagielnik w lodówce.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 7

Przygotowanie karmelu: Daktyle (100g) zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na godzinę.

Krok 8

Namoczone daktyle i masło miksujemy na gładką masę. W czasie miksowania dolewamy mleko do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli karmel będzie za gęsty - dolewamy po łyżce wody z namoczonych daktyli.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 3

Krok 9

Gotowy karmel wykładamy na schłodzony jagielnik i posypujemy orzeszkami ziemnymi.