Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

INDYK Z CHORIZO

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

800 g INDYK

100 g CHORIZO

2 szt. CEBULA

1 ząbek CZOSNEK

50 ml OLIWA Z OLIWEK

150 ml BIAŁE WINO

250 g POMIDORY Z PUSZKI CAŁE

1 gałązki TYMIANEK

1 liść LIŚĆ LAUROWY

1 łyżeczka SKROBIA KUKURYDZIANA

200 ml BULION DROBIOWY

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 20 sekund przy prędkości 11.

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i białe wino, a następnie na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać indyka pokrojonego w kostkę, pomidory, tymianek, liść laurowy, pokrojone w kostkę chorizo i skrobię rozrobioną w bulionie. Doprawić solą. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Na początku gotowania można dodać ziemniaki. Chorizo można zastąpić kiełbasą

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Cebulę i czosnek obrać. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 20 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 20

Krok 5

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i białe wino, a następnie na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 6

Po zakończeniu programu dodać indyka pokrojonego w kostkę, pomidory, tymianek, liść laurowy, pokrojone w kostkę chorizo i skrobię rozrobioną w bulionie. Doprawić solą. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Na początku gotowania można dodać ziemniaki. Chorizo można zastąpić kiełbasą

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)