Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Filet z indyka kroimy na mniejsze porcje (w zależności od upodobań). Każdy kawałek mięsa należy doprawić solą, pieprzem i papryką, a następnie obtoczyć w mące i podsmażyć delikatnie z obu stron na patelni.
Krok 2
Cebulę obieramy, umieszczamy razem z grubo posiekanym porem w misie z założonym ostrzem tnącym i miksujemy przez 40 sekund przy prędkości 12. Ostrze tnące zastępujemy mieszadłem. Do tak posiekanych warzyw dodajemy łyżkę oleju i uruchamiamy program Slow Cook P1 na ok.3 minuty.
Krok 3
Dodajemy podsmażonego fileta, szklankę rosołu, łyżkę ostrej musztardy, łyżeczkę miodu, szczyptę soli i pieprzu, a jak lubimy pikantne potrawy możemy dodać ostrej papryki. Uruchamiamy program Slow Cook P2 na ok.10 minut. Sos możemy na koniec doprawić łyżką śmietany.Tak przygotowane danie idealnie smakuje z ryżem, kaszą, czy ziemniakami, sprawdza się również jako ciepłe danie na domówkach.