przepisy

400 g KORZEŃ SELERA

3 ząbek ZĄBEK CZOSNKU

3 łyżka TAHINI

0,5 szt. SOK Z LIMONKI

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Selera obrać i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i polać oliwą. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec do miękkości (może się przybrązowić z wierzchu - hummus będzie smaczniejszy).

Krok 2

Do misy sprzętu umieścić ostrze ultra blade, następnie dodać składniki. Tefal CC ustawić: obroty: 11, czas: 5:00. W połowie miksowania, zebrać masę ze ścianek. Przez dziurkę w pokrywce , podczas miksowania, dolewać oliwy, do uzyskania ulubionej konsystencji. W razie konieczności doprawić solą. Przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku do 3 dni.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 5