Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 2
Ser pokroić w kostkę, umieścić w misie wyposażonej w ostrze do wyrabiania i miksować przy prędkości 12 przez 30 sekund. Dodać pozostałe składniki i wyrabiać przy prędkości 10 przez 45 sekund. Ciasto uformować w wałek i owinąć folią spożywczą.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.5
Krok 3
Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Krok 4
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kroić ciasto na plastry o grubości 5 mm. Układać na blaszce.
Krok 5
Piec przez 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno. RADA: Herbatniki można przechowywać przez kilkanaście dni w zamkniętym pojemniku.