Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić mąkę ryżową, cukier, pokrojone w kostkę masło, żółtka i skórkę z pomarańczy. Miksować przez 3 minuty przy prędkości 8. Szpatułką zebrać masę ze ścianek misy i ponownie miksować przez kilka sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 3
Krok 2
Z ciasta zrobić kulę i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Krok 3
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 4
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto wałkiem i szklanką wyciąć ciasteczka. Herbatniki ułożyć na blasze.
Krok 5
Piec przez 15 minut. Po upieczeniu herbatniki powinny być miękkie – stwardnieją po ostygnięciu. Oprószyć cukrem pudrem.