przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gulasz z piersi z indyka - przepis podstawowy

recipe time 35 min
recipe portion 2 porcje

500 g INDYK PIERŚ

1 szt. CEBULA

1 szt. MARCHEWKA

1 szt. LIŚĆ LAUROWY

1 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

1 szt. ziarno jałowca

1 l WODA

1 łyżka SMALCU LUB OLEJU DO SMAŻENIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pierś pokroić na kawałki, cebulę pokroić w piórka. Marchew obrać i pokroić na grubsze plastry. Do misy Tefala założyć mieszadło, wlać olej i wsypać cebulę i marchew. Ustawić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 2

Następnie dodać pokrojoną pierś z indyka i przyprawy. Ustawić obroty: 2 temperatura: 100C czas :5 minut. Włączyć.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 2

czas: 5

Krok 3

Następnie mięso zalać wodą tak, aby zakryła ona mięso. Ustawić obroty: 2 temperatura: 100C czas 30 minut. Włączyć.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 2

czas: 30