przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GULASZ Z ŁOPATKI WOŁOWEJ

recipe time 135 min
recipe portion 4 porcje

1 kg ŁOPATKA WOŁOWA

100 g NAMOCZONE SUSZONE BOROWIKI

4 szt. OGÓRKI KISZONE

1 szt. CEBULA

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

500 ml BULION WOŁOWY

1 łyżeczka MIELONA PAPRYKA

1 łyżeczka TYMIANEK

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pokrój łopatkę wołową w kostkę. Obierz czosnek i cebulę. Cebulę pokrój w dużą kostkę. Ogórki pokrój na plastry, a grzyby na kawałki wielkości ok. 2 cm.

Krok 2

Do misy z założonym ostrzem tnącym włóż pokrojoną cebulę. Miksuj przez 10 sekund przy prędkości 10.

Krok 3

Załóż mieszadło i szpatułką zbierz cebulę ze ścianek misy. Dodaj mięso, ogórki, przekrojony na pół czosnek, grzyby, paprykę i tymianek.

Krok 4

Dolej bulion i dosyp sporą szczyptę soli.

Krok 5

Ustaw program Slow Cook P2 na 100ºC na 2 godziny. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj gorący.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)