przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gulasz z indykiem, dynią i papryką

recipe time 50 min
recipe portion 4 porcje

2 łyżka oleju roślinnego

400 g mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę

1 szt. cebula, pokrojona w plasterki

2 szt. ząbki czosnku, pokrojone w plasterki

100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki

1 szt. czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona w kostkę

200 g dyni, obranej i pokrojone w małą kostkę

1 łyżeczka suszonego tymianku

2 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

400 g puszka krojonych pomidorów

200 ml bulionu drobiowego

1 szczypyta sól, pieprz i cukier do smaku

1/2 szt. szklanki śmietanki 36%


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy TC wyposażonej w mieszadło dodaj olej i indyka i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut. Dodaj wszystkie warzywa, mieloną paprykę i tymianek i ponownie uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Następnie dodaj pomidory i bulion i uruchom program P2 Slow Cook na 35 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Dodaj śmietankę,dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut i podawaj!

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)