Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obrać liście z czterech gałązek pietruszki, seler naciowy, pokroić na 2 cm kawałki, marchewkę kroimy w kawałki, cebulę pokroić w kostkę, mięso wołowe gulaszowe, pokrojonego w 2,5 cm kostkę ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Do misy TC z mieszadłem dodaj olej i cebulę . Program Wolne gotowanie P1
Krok 3
dodaj mięso gulaszowe Program Wolne gotowanie P1,
Krok 4
Następnie dodać pomidory z puszki, mąkę, sól, pieprz, liście laurowe, tymianek i rozmaryn, nie zakładamy korka w pokrywie Program Wolne Gotowanie P2 czas 50 min
Krok 5
Ziemniaki włożyć do koszyczka do gotowania na parze. Do misy dolej piwo i dodaj warzywa, załóż koszyczek i zamknij pokrywę korek ustaw na minimum. obroty 1, temp 100, czas 30 min
Krok 6
Otwieramy pokrywę wyjmujemy koszyczek , próbujemy mięso czy jest miękkie i sos w razie potrzeby doprawiamy do smaku . Podajemy gulasz z ziemniakami,