przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gulasz wołowy z ciemnym piwem.

recipe time 125 min
recipe portion 4 porcje

1 szt. NATKA PIETRUSZKI

100 g. SELER NACIOWY

220 g. MARCHEWKA

100 g. CEBULA

40 g. OLEJ

500 g. Mięso wołowe gulaszowe

400 g. KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

20 g. MĄKA PSZENNA

1 i 1/2 łyżeczka SÓL

1/2 łyżeczka PIEPRZ

2 szt. liście laurowe

3 szt. listki z kilku gałązek tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

400 g. ZIEMNIAKI

1 szt. rozmaryn świeży

250 g. CIEMNE PIWO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać liście z czterech gałązek pietruszki, seler naciowy, pokroić na 2 cm kawałki, marchewkę kroimy w kawałki, cebulę pokroić w kostkę, mięso wołowe gulaszowe, pokrojonego w 2,5 cm kostkę ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Krok 2

Do misy TC z mieszadłem dodaj olej i cebulę . Program Wolne gotowanie P1

Krok 3

dodaj mięso gulaszowe Program Wolne gotowanie P1,

Krok 4

Następnie dodać pomidory z puszki, mąkę, sól, pieprz, liście laurowe, tymianek i rozmaryn, nie zakładamy korka w pokrywie Program Wolne Gotowanie P2 czas 50 min

Krok 5

Ziemniaki włożyć do koszyczka do gotowania na parze. Do misy dolej piwo i dodaj warzywa, załóż koszyczek i zamknij pokrywę korek ustaw na minimum. obroty 1, temp 100, czas 30 min

Krok 6

Otwieramy pokrywę wyjmujemy koszyczek , próbujemy mięso czy jest miękkie i sos w razie potrzeby doprawiamy do smaku . Podajemy gulasz z ziemniakami,