Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę kroimy na ćwiartki, wraz z czosnkiem wkładamy do misy z załączonym ostrzem ultra blade i koszyczkiem, który zmniejsza pole pracy. Siekamy na prędkości 12 przez 15 sekund. Wyjmujemy koszyczek i ostrze, zakładamy mieszadło i dolewamy oleju. Włączamy na 5 minut, prędkość 2 i temp. 85⁰C. Następnie dodajemy mięso pokrojone w niewielką kostkę i wymieszane z mąką, talarki marchewki oraz bulion. Włączamy tryb slow cook na 40 minut. Po zakończonej pracy dodajemy pozostałe składniki: pokrojone w kawałki papryki, plastry pieczarek, przecier pomidorowy, namoczoną przez noc ciecierzycę - chyba, że używamy konserwowej, to moczyć nie musimy;) oraz przyprawy- delikatnie, później można doprawić Ponownie uruchamiamy program slow cook na 40 minut. Jeśli po tym czasie mięsko jest dla nas za twarde- włączamy program i sprawdzamy po np., 20 minutach czy nam już odpowiada. Mleczko kokosowe mieszamy z odrobiną sosu z gulaszu i wlewamy do całości na 5 minut przed końcem pracy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i podajemy na ciepło np. z chlebkami naan lub bagietką.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)