przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gulasz rybny z kaszą gryczaną

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje

150 g ŁOSOŚ POKROJONY W KOSTKĘ

150 g KARP POKROJONY W KOSTKĘ

150 g DORSZ POKROJONY W KOSTKĘ

1 szt. FENKUŁ

1 szt. SELER NACIOWY

2 szt. MARCHEWKA

200 ml BULION WARZYWNY

100 ml BIAŁE WINO

250 g PRAŻONA KASZA GRYCZANA

50 ml GĘSTA ŚMIETANA 22%

100 g ZIELONY GROSZEK

1 pęczek ESTRAGON


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obierz i pokrój fenkuł, marchewki i selera.

Krok 2

W oddzielnym garnku ugotuj kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu producenta.

Krok 3

Do misy Companion włóż mieszadło, ryby, warzywa pokrojone w kostkę ok 1-1,5 cm oraz wlej wino i bulion. Nastaw program P2 Zupa na 20 min. na 100° C. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, estragon oraz pieprz i sól do smaku.

program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)

Krok 4

Gotowy gulasz podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą, przybrany listkami estragonu.