przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GULASZ HISZPAŃSKI Z CHORIZO

recipe time 125 min
recipe portion 4 porcje

400 g SUSZONA BIAŁA FASOLA

150 g SŁODKIE CHORIZO

150 g KASZANKA

200 g IBERYJSKA SZYNKA W PLASTRACH (OPCJONALNIE)

200 g BOCZEK

5 szt. POMIDORY

20 ml OLIWA Z OLIWEK

500 ml BULION DROBIOWY

1 szt. CEBULA

1 ząbek CZOSNEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szynkę i boczek namoczyć na 12 godzin, by pozbyć się soli. W innym naczyniu namoczyć na 12 godzin fasolę.

Krok 2

Cebulę obrać i pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 10

Krok 3

Zastąpić ostrze mieszadłem i dodać pomidory pokrojone w ćwiartki oraz oliwę. Na 10 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Dodać resztę składników i na 1 godzinę 45 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Potrawa ta smakuje najlepiej dzień po przygotowaniu. Dobrze nadaje się też do zamrażania.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)