Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gulasz cielęcy.

recipe time 90 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

0,5 kg mięsa cielęcego (np. udziec)

1 szt. cebula, pokrojona w kostkę

2 szt. ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

1/2 łyżeczka TYMIANEK SUSZONY

125 ml. BIAŁE WINO wytrawne

1 łyżeczka SÓL

2 łyżka masło klarowane

50 ml. ŚMIETANA 30%

1 szczypta sól i pieprz


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z mieszadłem dodaj masło klarowane i cebulę. Ustaw program Slow Cook P 1, czas 6 min Na minutę przed końcem dodaj czosnek przez otwór w pokrywie.

Krok 2

Następnie dodajemy umyte, pokrojone w kostkę mięso. Ustaw program Slow Cook P 2, czas 20 min

Krok 3

Podsmażone mięso doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dodajemy tymianek, podlewamy wina. Ustaw program Slow Cook P 2, czas 60 min , bez korka w pokrywie, w trakcie sprawdzamy czy sos nie odparował możemy dodać trochę wody. Dusimy ok.1h.

Krok 4

Po tym czasie dodajemy słodką śmietankę, trochę wody i całość zagotowujemy. Ustaw program Slow Cook P 2, temp 100 C, czas 8 min. Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i dobrze przyprawione. Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.