Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z mieszadłem dodaj masło klarowane i cebulę. Ustaw program Slow Cook P 1, czas 6 min Na minutę przed końcem dodaj czosnek przez otwór w pokrywie.
Krok 2
Następnie dodajemy umyte, pokrojone w kostkę mięso. Ustaw program Slow Cook P 2, czas 20 min
Krok 3
Podsmażone mięso doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dodajemy tymianek, podlewamy wina. Ustaw program Slow Cook P 2, czas 60 min , bez korka w pokrywie, w trakcie sprawdzamy czy sos nie odparował możemy dodać trochę wody. Dusimy ok.1h.
Krok 4
Po tym czasie dodajemy słodką śmietankę, trochę wody i całość zagotowujemy. Ustaw program Slow Cook P 2, temp 100 C, czas 8 min. Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i dobrze przyprawione. Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.