przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GULASZ

recipe time 95 min
recipe portion 4 porcje

1 kg KARKÓWKA

200 g CEBULA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

300 g ZIEMNIAKI

100 g PAPRYKA CZERWONA

50 g MĄKA

2 łyżka OLEJ

250 g KROJONE POMIDORY

600 ml BULION WOŁOWY

100 ml CZERWONE WINO

1 łyżeczka MIELONA PAPRYKA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, czosnek i ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm i obtoczyć w mące. Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Zastąpić ostrze mieszadłem i zgarnąć składniki ze ścianek na środek misy. Dodać olej, czerwoną paprykę i paprykę w proszku. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać wołowinę, ziemniaki, pomidory, bulion i czerwone wino. Doprawić solą i pieprzem. Uruchomić program Slow Cook P2 na 1 godzinę i 20 minut. RADA: Wołowina powinna być dość tłusta. Przed podaniem można dodać odrobinę śmietany.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)