Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obrać cebulę i czosnek, pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ.
Krok 3
Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
Krok 4
Dodać awokado, przecier pomidorowy, Tabasco® i sok z limonki, doprawić solą i pieprzem.
Krok 5
Miksować przez 30 sekund przy prędkości 7. Zebrać salsę ze ścianek misy i ponownie przemiksować, jeśli preferujemy gładszą konsystencję.
Krok 6
Podawać schłodzone. RADA: Doskonałe jako przystawka podawana ze świeżą kolendrą do nachos. By uzyskać łagodniejszą wersję, Tabasco® można zastąpić łyżeczką papryki.