przepisy

GUACAMOLE

recipe time 5 min
recipe portion 4 porcje

3 szt. DOJRZAŁE AWOKADO

1 szt. CZERWONA CEBULA

1 ząbek CZOSNEK

1 łyżka POSIEKANE POMIDORY

1 łyżka TABASCO®

1 szt. SOK Z 1 LIMONKI

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać cebulę i czosnek, pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ.

Krok 3

Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

Krok 4

Dodać awokado, przecier pomidorowy, Tabasco® i sok z limonki, doprawić solą i pieprzem.

Krok 5

Miksować przez 30 sekund przy prędkości 7. Zebrać salsę ze ścianek misy i ponownie przemiksować, jeśli preferujemy gładszą konsystencję.

Krok 6

Podawać schłodzone. RADA: Doskonałe jako przystawka podawana ze świeżą kolendrą do nachos. By uzyskać łagodniejszą wersję, Tabasco® można zastąpić łyżeczką papryki.