Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebule pokroić w grubą kostkę, wrzucic do misy z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 12 sekund przy prędkości 11
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Wymienić ostrze na mieszadło, dodać dwie łyżki oleju i uruchomić program Slow Cook na 7 minut
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Dodać mielone mięso wołowe i wieprzowe, przyprawy i przy prędkości 2 wlewać powoli Ok 250 ml bulionu wołowego aż do całkowitego wchłonięcia przez mięso. Wyjąć gotowy farsz, misę umyć i przygotowac do kolejnego kroku.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 2
czas: 3
Krok 4
Mąkę, pol łyżeczki soli i dwie łyżki oleju umieścić w misie. Uruchamiamy urzadzenie z ostrzem do wyrabiania i powoli górnym otworem wlewamy ciepła wodę. Mieszamy do momentu aż ciasto zbije sie w jednolitą kulę
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 3
Krok 5
Ciasto wałkujemy na grubość Ok 2 mm i wycinamy koła. Na każde kółko wykładamy łyżkę farszu, formujemy sakiewki. Gotowe Chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i dotujemy Ok 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy oprószone pieprzem albo wrzucamy zamiast makaronu do rosołu.