przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gruzińskie pierożki Chinkali

recipe time 240 min
recipe portion 4 porcje

500 g MĄKA PSZENNA

250 ml CIEPŁA WODA

100 ml OLEJ

300 g MIELONE MIĘSO WOŁOWE

2 szt. CEBULA

250 ml BULION WOŁOWY

5 ziarno KOLENDRA

250 g Mielone mięso wieprzowe


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebule pokroić w grubą kostkę, wrzucic do misy z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 12 sekund przy prędkości 11

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Wymienić ostrze na mieszadło, dodać dwie łyżki oleju i uruchomić program Slow Cook na 7 minut

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać mielone mięso wołowe i wieprzowe, przyprawy i przy prędkości 2 wlewać powoli Ok 250 ml bulionu wołowego aż do całkowitego wchłonięcia przez mięso. Wyjąć gotowy farsz, misę umyć i przygotowac do kolejnego kroku.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 0

prędkość: 2

czas: 3

Krok 4

Mąkę, pol łyżeczki soli i dwie łyżki oleju umieścić w misie. Uruchamiamy urzadzenie z ostrzem do wyrabiania i powoli górnym otworem wlewamy ciepła wodę. Mieszamy do momentu aż ciasto zbije sie w jednolitą kulę

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 3

Krok 5

Ciasto wałkujemy na grubość Ok 2 mm i wycinamy koła. Na każde kółko wykładamy łyżkę farszu, formujemy sakiewki. Gotowe Chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i dotujemy Ok 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy oprószone pieprzem albo wrzucamy zamiast makaronu do rosołu.