Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Filet z łososia posyp wymieszanymi solą morską, koprem i cukrem. Mieszankę przygotuj w misie Cuisine Companion, z założonym Ostrzem Ultrablade. Do środka wsyp sól morską, koper oraz cukier i mieszaj przez 5 minut na prędkości nr 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 5
Krok 2
Rybę wstaw do lodówki co najmniej na noc, a najlepiej na 48 h. Po upływie czasu ściągnij z łososia mieszankę soli z cukrem i wilgotną ściereczką przetrzyj delikatnie rybę.
Krok 3
Do misy wlej 0,7 l wody. Do koszyka do gotowania na parze włóż ziemniaki. Uruchom program gotowania na parze na 20 min. Odstaw ziemniaki do ostygnięcia i wylej pozostałą wodę.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
Do misy włóż Ostrze Ultrablade. Umieść w misie lekko przesiekany chrzan, majonez i miksuj przez 30 sekund przy prędkości 10. Na koniec gotową masę wymieszaj z tartym jabłkiem na grubych oczkach tak aby sos miał odpowiednią teksturę.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0.5
Krok 5
Oczyszczony z marynaty filet z łososia pokrój pod skosem w cienkie plastry. Podawaj z ziemniakami, sosem chrzanowym i świeżym pieczywem.