Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Odcedzone kapelusze borowików posiekaj w kostkę.
Krok 2
Do misy Companion włóż mieszadło, a następnie dodaj ½ pęczaku, posiekane borowiki oraz jajko. Mieszaj przy prędkości 12 przez 1 min.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 3
Drugą część ugotowanego pęczaku (ok ½ szklanki) zmiksuj w Companion z jednym całym jajkiem i śmietaną przy prędkości 12 przez 7 minut przy użyciu Ostrza Ultrablade. Wmieszaj w pozostałą część farszu.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 7
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż liście kapusty na blacie i nafaszeruj gotową mieszanką. Zwiń gołąbki. Do misy wlej 0,7l wody. Do koszyka na parowanie włóż papier do pieczenia a następnie umieść w nim 4 gołąbki. Włącz program parowanie na 20 min. Po zakończeniu programu gotowe gołąbki trzymaj w żaroodpornym naczyniu w piekarniku nagrzanym do 160° C. Pozostałe 4 gołąbki przygotuj w ten sam sposób i dołóż do gotowych w piekarniku.
program: Gotowanie na parze
Krok 5
Podawaj na ciepło.