przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Gołąbki z włoskiej kapusty z pęczakiem i borowikami

recipe time 75 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion

8 szt. UGOTOWANE LIŚCIE KAPUSTY WŁOSKIEJ

200 g PĘCZAK UGOTOWANY NA SYPKO

20 szt. KAPELUSZE BOROWIKÓW, MOCZONE W CHŁODNEJ WODZIE PRZEZ NOC

2 szt. JAJKA

3 łyżka GĘSTA ŚMIETANA

1 szczypyta sól, pieprz


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Odcedzone kapelusze borowików posiekaj w kostkę.

Krok 2

Do misy Companion włóż mieszadło, a następnie dodaj ½ pęczaku, posiekane borowiki oraz jajko. Mieszaj przy prędkości 12 przez 1 min.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 3

Drugą część ugotowanego pęczaku (ok ½ szklanki) zmiksuj w Companion z jednym całym jajkiem i śmietaną przy prędkości 12 przez 7 minut przy użyciu Ostrza Ultrablade. Wmieszaj w pozostałą część farszu.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 7

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż liście kapusty na blacie i nafaszeruj gotową mieszanką. Zwiń gołąbki. Do misy wlej 0,7l wody. Do koszyka na parowanie włóż papier do pieczenia a następnie umieść w nim 4 gołąbki. Włącz program parowanie na 20 min. Po zakończeniu programu gotowe gołąbki trzymaj w żaroodpornym naczyniu w piekarniku nagrzanym do 160° C. Pozostałe 4 gołąbki przygotuj w ten sam sposób i dołóż do gotowych w piekarniku.

program: Gotowanie na parze

Krok 5

Podawaj na ciepło.