przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GOŁĄBKI

recipe time 95 min
recipe portion 6 porcji

30 szt. LIŚĆ BIAŁEJ KAPUSTY

60 g CEBULA

3 szt. ZĄBEK CZOSNKU

300 g WIEPRZOWINA

100 g BOCZEK

100 g UGOTOWANY BIAŁY RYŻ

1 szt. PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

300 ml BULION

500 g POMIDORY Z PUSZKI

10 szt. NASIONA KOLENDRY

1 trochę OLEJ

1 trochę MASŁO

1 trochę SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Zblanszować liście kapusty przez kilka minut w dużym garnku wrzącej wody.

Krok 2

Cebulę i czosnek obrać, grubo posiekać. Mięso pokroić w kostkę, umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia. W misie umieścić cebulę i czosnek, a następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać boczek i miksować przez 10 sekund. Dodać mieloną wieprzowinę, ryż, natkę pietruszki i nasiona kolendry, a następnie miksować przez 20 sekund przy prędkości 10. Pomiędzy kolejnymi czynnościami szpatułką zbierać masę ze ścianek na środek misy.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 1

Krok 3

Farsz ułożyć na liściach kapusty i zawinąć.

Krok 4

Gołąbki zrumienić z każdej strony w szerokim rondlu z niewielką ilością oleju i masła. Do rondla dodać pomidory oraz bulion. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i włożyć do rondla gołąbki. Gotować pod przykryciem przez 1 godzinę.