Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Zblanszować liście kapusty przez kilka minut w dużym garnku wrzącej wody.
Krok 2
Cebulę i czosnek obrać, grubo posiekać. Mięso pokroić w kostkę, umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia. W misie umieścić cebulę i czosnek, a następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać boczek i miksować przez 10 sekund. Dodać mieloną wieprzowinę, ryż, natkę pietruszki i nasiona kolendry, a następnie miksować przez 20 sekund przy prędkości 10. Pomiędzy kolejnymi czynnościami szpatułką zbierać masę ze ścianek na środek misy.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 3
Farsz ułożyć na liściach kapusty i zawinąć.
Krok 4
Gołąbki zrumienić z każdej strony w szerokim rondlu z niewielką ilością oleju i masła. Do rondla dodać pomidory oraz bulion. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i włożyć do rondla gołąbki. Gotować pod przykryciem przez 1 godzinę.