przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GOFRY

recipe time 20 min
recipe portion 5 porcji

100 g MASŁO

125 g PEŁNOTŁUSTE MLEKO

25 g CUKIER

110 g MĄKA PSZENNA

3 szt. BIAŁKA JAJKA

1 szt. ŁYŻECZKA AROMATU WANILIOWEGO

1 szt. SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Masło umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i topić przez 3 minuty przy temperaturze 90°C i prędkości 5.

Krok 2

Dodać mleko oraz cukier i miksować przy prędkości 10. Przez otwór w pokrywie stopniowo dodawać mąkę. Po wmieszaniu mąki dodać aromat waniliowy i miksować przez kolejne 2 minuty. Przelać masę do innego naczynia, misę umyć i osuszyć.

Krok 3

W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i szczyptę soli. Ubijać przez 5 minut przy prędkości 6 bez zatyczki w pokrywie.

Krok 4

Białka przełożyć do masy i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki.

Krok 5

Podgrzać gofrownicę i lekko wysmarować płyty masłem. Gdy gofrownica będzie gorąca, wylewać ciasto i piec przez kilka minut.