Krok 1
Masło umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i topić przez 3 minuty przy temperaturze 90°C i prędkości 5.
Krok 2
Dodać mleko oraz cukier i miksować przy prędkości 10. Przez otwór w pokrywie stopniowo dodawać mąkę. Po wmieszaniu mąki dodać aromat waniliowy i miksować przez kolejne 2 minuty. Przelać masę do innego naczynia, misę umyć i osuszyć.
Krok 3
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i szczyptę soli. Ubijać przez 5 minut przy prędkości 6 bez zatyczki w pokrywie.
Krok 4
Białka przełożyć do masy i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki.
Krok 5
Podgrzać gofrownicę i lekko wysmarować płyty masłem. Gdy gofrownica będzie gorąca, wylewać ciasto i piec przez kilka minut.