Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obrać czosnek, cebulę i ogórka i grubo posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Pomidory grubo posiekać.
Krok 2
Warzywa, chleb razowy, oliwę, ocet z sherry i 600 ml zimnej wody umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Dodać listki bazylii i miksować przez 3 minuty przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 3
Krok 3
Doprawić solą i ponownie miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Podawać na zimno. RADA: Jeśli chcemy, by nasze gazpacho miało nieco słodszy smak, należy marynować warzywa przez noc w lodówce w marynacie z oliwy, octu z sherry i szczypty soli. Następnego dnia dodać resztę składników i zmiksować.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 30