przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

GAZPACHO ANDALUZYJSKIE

recipe time 10 min
recipe portion 5 porcji

500 g POMIDORY

1 ząbek CZOSNEK

1 szt. CEBULA

80 g ŚWIEŻY OGÓREK

100 g PAPRYKA CZERWONA

200 g ZIELONA PAPRYKA

70 g CHLEB RAZOWY

2 łyżka OCET Z SHERRY

150 ml OLIWA Z OLIWEK

7 laska KILKA LIŚCI BAZYLII

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać czosnek, cebulę i ogórka i grubo posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Pomidory grubo posiekać.

Krok 2

Warzywa, chleb razowy, oliwę, ocet z sherry i 600 ml zimnej wody umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Dodać listki bazylii i miksować przez 3 minuty przy prędkości 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 3

Doprawić solą i ponownie miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Podawać na zimno. RADA: Jeśli chcemy, by nasze gazpacho miało nieco słodszy smak, należy marynować warzywa przez noc w lodówce w marynacie z oliwy, octu z sherry i szczypty soli. Następnego dnia dodać resztę składników i zmiksować.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30