Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włóż do misy Companion mieszadło. Podziel rybę na filety i oczyść z łusek i ości. Szkielet ryby w całości (bez skrzeli) wrzuć do misy wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę warzywami i przyprawami oraz octem, cukrem i winem. Włącz program automatyczny zupa (P2), ustawiając czas na 60 minut.
program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)
Krok 2
Na 15 minut przed zakończeniem programu włóż do misy koszyk do gotowania na parze, w którym ułożone są pokrojone w 4 cm porcje filety z sandacza oprószone wcześniej solą i pieprzem, skrop je delikatnie cytryną.
program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)
Krok 3
Tak przygotowany wywar przecedź przez gazę, dodaj żelatynę (wcześniej namoczoną w ¼ szklanki zimnej wody) i szczyptę kurkumy. Ugotowaną na parze rybę ułóż w głębokim półmisku i zalej wywarem z żelatyną. Odstaw na noc.
Krok 4
Koper włoski umyj, przytnij górę i pokrój na cieniutkie plasterki. Włóż je do wody z lodem na 10 minut. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. W misie wyposażonej w mieszadło umieść łyżkę posiekanego szczypiorku oraz sok z cytryny i musztardę. Wsyp również szczyptę soli i wedle uznania dodaj miód. Uruchom na prędkość 6 na 2 minuty i zacznij powolnym strumieniem wlewać olej przez otwór w pokrywie.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2
Krok 5
Osuszone plastry kopru włoskiego polej gotowym dressingiem i podawaj jako sałatkę z sandaczem w galarecie.