Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Podgrzewać przez 10 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C.
program: manualny
temperatura: 45
prędkość: 3
czas: 10
Krok 3
Dodać jajka, cukier, mielone migdały i proszek do pieczenia, a następnie uruchomić program Pastry P3.
program: Ciasta (P3)
Krok 4
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Po zakończeniu programu przelać ciasto do formy i piec przez 20-30 minut. RADA: Mielone migdały można zastąpić mielonymi orzechami laskowymi. Czas pieczenia należy dostosować do własnych preferencji: po 15 minutach pieczenia ciasto będzie lejące się i miękkie!