przepisy

FONDANT CZEKOLADOWY

recipe time 65 min
recipe portion 4 porcje

200 g GORZKA CZEKOLADA

100 g MIĘKKIE MASŁO

120 g CUKIER BRĄZOWY

3 szt. JAJKO

150 g MIELONE MIGDAŁY

1 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.

Krok 2

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Podgrzewać przez 10 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C.

program: manualny

temperatura: 45

prędkość: 3

czas: 10

Krok 3

Dodać jajka, cukier, mielone migdały i proszek do pieczenia, a następnie uruchomić program Pastry P3.

program: Ciasta (P3)

Krok 4

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Po zakończeniu programu przelać ciasto do formy i piec przez 20-30 minut. RADA: Mielone migdały można zastąpić mielonymi orzechami laskowymi. Czas pieczenia należy dostosować do własnych preferencji: po 15 minutach pieczenia ciasto będzie lejące się i miękkie!