Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Pokroić warzywa.
Krok 2
Do misy wlać 0,7 l wody. Włożyć warzywa do koszyka do gotowania na parze. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać odrobinę oliwy z oliwek. Umieścić koszyk w misie i uruchomić program Steam P1 na 15 minut.
program: Gotowanie na parze
Krok 3
Po zakończeniu gotowania poczekać aż warzywa wystygną i odcedzić wodę.
Krok 4
Założyć ostrze tnące i włożyć do misy warzywa i pozostałe składniki. Miksować przez 45 sekund przy prędkości 11. Wlać masę do formy i piec w piekarniku przez 30 minut. RADA: Jeśli chcemy, by flan zawierał kawałeczki warzyw, należy zmiksować tylko połowę warzyw a resztę dodać do masy przed pieczeniem.